Wat gebeurt er met de verzamelde gegevens van CHECK?

Wij vinden het geweldig dat er in de loop van deze 10 jaar onderzoek door alle deelnemers heel veel vragenlijsten zijn ingevuld. En door artsen/ onderzoekers veel formulieren voor het lichamelijk onderzoek ingevuld! Al deze gegevens worden voorzien van nieuwe identificatienummers, zodat de gegevens niet herleidbaar kunnen worden naar u als deelnemer. Vervolgens deponeren we deze gegevens op de website van DANS zodat onderzoekers deze gegevens kunnen gebruiken voor hun onderzoek. Men kan niet zo maar alle gegevens inkijken, hiervoor moet men eerst toestemming vragen aan de stichting CHECK. Dit kan de onderzoeker doen door een formulier in te vullen, dit wordt beoordeeld en vervolgens kan hij toestemming krijgen voor het downloaden van deze anonieme gegevens.

Hoe lang kan er nog geput worden uit de data, röntgenfoto’s en opgeslagen bloed en urine?

Voor u als deelnemer is het onderzoek gestopt, maar het gebruik van uw gegevens gaat nog wel lang door! We krijgen regelmatig nieuwe aanvraag van onderzoekers die graag gebruik willen maken van de verzamelde gegevens. De verwachting is dat dit de komende jaren zeker nog zal doorgaan. Immers de gegevens van 10 jaar zijn nu pas beschikbaar en men kan dus nu een vergelijking maken tussen de baseline (start gegevens) en 10 jaar later.

Wie schrijft de deelnemers over 5 jaar aan, zoals aangekondigd in de afscheidsbrief na de T10?

Vanuit CHECK kunt u eventueel in de toekomst een brief krijgen met de vraag of u mee wilt doen aan de nieuwe APPROACH studie. Zodra de brieven naar de deelnemers zijn gestuurd, zullen wij dit melden op onze CHECK website. Dan weet u ook of u een brief kunt verwachten.

Blijft er een nieuwsbrief en website bestaan?

De komende jaren blijft de nieuwsbrief nog gewoon op de mat blijft vallen, hiermee zullen we u bijvoorbeeld op de hoogte houden van alle nieuwtjes rondom CHECK en APPROACH. Ook deze website zal blijven bestaan. Evenals het mail adres [email protected] Voor vragen of opmerkingen, kunt u ons via dit mail adres blijven benaderen.

Heb ik nog contact met CHECK na mijn laatste bezoek?

Na uw laatste bezoek krijgt u vanuit CHECK een brief en een antwoordkaart waarin de vraag wordt gesteld of u eventueel weer benaderd wil worden over 5 jaar.

Hoe word ik geinformeerd over de resultaten van het CHECK onderzoek?

Wanneer de laatste deelnemers zijn geweest in uw ziekenhuis, heeft er een symposium plaatsgevonden in uw ziekenhuis. Hier hebben wij u op de hoogte te gebracht van de resultaten tot dan toe. De website blijft bestaan, ook daar worden de resultaten altijd vermeld. Onder het kopje publicaties kunt u de artikelen vinden.